ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Νέοι V8 κινητήρες από τη Scania

 

Η Scania παρουσίασε τη νέα γενιά των V8 κινητήρων της που καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6, με ισχύ από 520 – 650 ίππους και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση έως και κατά 10%.


Οι νέες εκδόσεις των 520, 580 και 650 των V8 κινητήρων της Scania που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6, έρχονται να συμπληρώσουν την έκδοση των 730 ίππων και υπόσχονται ακόμη καλύτερη αποδοτικότητα, περιορισμένο κόστος χρήσης και φυσικά, μεγάλα αποθέματα ισχύος και ροπής ακόμη και για τις βαριές εφαρμογές.

Οι πολλαπλές τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν δεχθεί σε όλους τους τομείς, έχουν επιφέρει μεταξύ άλλων, μείωση στο συνολικό βάρος τους, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και παράλληλα, μειωμένη μέση κατανάλωση καυσίμου κατά 7% - 10% αναλόγως της έκδοσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η σουηδική εταιρεία, από τα 650 περίπου εξαρτήματα από τα οποία αποτελούνται οι εν λόγω κινητήρες, τα 200 είναι εντελώς νέα.
Παρά το γεγονός ότι το κεντρικό «σώμα» του V8 μηχανικού συνόλου των 16,4λτ. παραμένει το ίδιο, οι νέες εκδόσεις του ζυγίζουν έως και 80 κιλά λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν, στοιχείο που απορρέει και από τη μείωση του αριθμού των μερών εκ των οποίων αποτελείται.
Βελτιώσεις έχει δεχθεί και το σύστημα επεξεργασίας των καυσαερίων, με τις τεχνολογίες EGR και SCR να φέρουν εκτεταμένες αλλαγές ενώ ο νέος υπερσυμπιεστής, από μόνος του, έχει επιφέρει μείωση της κατανάλωσης κατά 0,5%.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου