ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη




Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική προβλέπεται για αύριο σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου
Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και  Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Δείτε τον χάρτη
Κατόπιν αυτού οι αρμόδιοι υπενθυμίζουν τα παρακάτω :
Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει  κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης.
ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ 199.
Σε επιφυλακή οι αρχές
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η θερμοκρασία θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει να παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, έως και την Κυριακή, αρκετοί κλιματιζόμενοι χώροι προσφέροντας δροσιά.
Επιπλέον πανέτοιμες είναι οι υπηρεσίες -σε συνεργασία με την πυροσβεστική, την αστυνομία, το δασαρχείο και τις εθελοντικές ομάδες- για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, με το "βάρος" να πέφτει στον πνεύμονα πρασίνου της πόλης, το Σέιχ Σου.
Οσον αφορά τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες, η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της αντιπεριφερειάρχη να διαθέσει στο κοινό το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".
Η αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου είναι ανοιχτή από σήμερα το πρωί και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, στις 10 το βράδυ.
Ανοίγουν οι χώροι του Διοικητηρίου
Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, διατίθενται κλιματιζόμενοι χώροι του Διοικητήριου προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Οι χώροι λειτουργούν από σήμερα έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί ως αργά το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου