Δυσαρεστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα εμφανίζονται, σε υψηλό ποσοστό(74%) οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, ενώ αντίστοιχα υψηλό (74,9%) είναι και το ποσοστό
των γιατρών που αξιολογούν αρνητικά το σύστημα υγείας. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις δύο ετήσιες έρευνες της εταιρείας "to the point" οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου.
"Όταν ένας πολίτης γνωρίζει ότι σε μια δημόσια δομή θα συναντήσει πολύωρη αναμονή για να εξυπηρετηθεί, όταν βλέπει κακές κτιριακές υποδομές κι όταν τα χρήματα που έχει δεν φτάνουν για να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα υγείας, είναι λογικό να νιώθει δυσαρέσκεια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας", ανέφερε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ερευνών ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, τόνισε, ότι "οι πολίτες εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων δεν παίρνουν τα φάρμακά τους σε τακτική βάση, δεν πηγαίνουν στο γιατρό και δεν φροντίζουν την υγεία τους. Επιπλέον, πολλοί πηγαίνουν στο γιατρό μόνο όταν αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ άλλοι χτυπούν την πόρτα του γιατρού όταν η ασθένειά τους έχει φτάσει σε πολύ προχωρημένο σημείο".
Ο γραμματέας του ΙΣΘ, Νικόλαος Νίτσας, σχολιάζοντας στην έρευνα, που αφορά τους γιατρούς, επισήμανε ότι ο κλάδος είναι δυσαρεστημένος από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και ότι οι γιατροί δυσκολεύονται οικονομικά, λόγω της αύξησης της φορολόγησης και των εισφορών στον ΕΦΚΑ. Παράλληλα, τόνισε, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραγραφούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ταμείων, που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, προς τους γιατρούς, εάν δεν εξοφληθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2017 και γι΄αυτό ο ΙΣΘ έχει στείλει εξώδικο στον ΕΦΚΑ.
typosthes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου