Την επείγουσα έκδοση υπουργικής απόφασης για την προστασία των εργαζομένων που εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ζητά η ΓΣΕΕ.
Απέστειλε μάλιστα σχετική  επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας  και Υγείας αλλά και  τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Ζητά μεταξύ άλλων να οριστούν ρητά και με σαφήνεια ειδικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίπτωση καύσωνα και οι κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών, που δεν συμμορφώνονται στις υποχρεώσεις πρόνοιας και προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.
Επίσης, ζητά να οριστούν ρητά οι εργασίες που απαγορεύεται να γίνονται σε συνθήκες καύσωνα, σύμφωνα, άλλωστε και με προβλέψεις που περιέχονταν σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η ειδική νομοθέτηση είναι κρίσιμη, καθώς η προστασία της υγείας των εργαζομένων σε συνθήκες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αποτελούν ζήτημα δημοσίου συμφέροντος και πολιτικής προστασίας».