ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Χαλκιδική: Πριν το τριήμερο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Μουδανιών- Ποτίδαιας



Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι τελευταίες εργασίες στο κομμάτι του δρόμου Μουδανιών - Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική, μήκους 4,2 χιλιομέτρων. Στόχος είναι το συγκεκριμένο κομμάτι του
δρόμου να παραδοθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να έχει δοθεί στην κυκλοφορία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν επιθυμούν να επαναληφθεί το σκηνικό της απίστευτης ταλαιπωρίας κατά την επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς, γι' αυτό και κάνουν αγώνα δρόμου για να παραδοθεί το έργο.
Τα συνεργεία σήμερα τοποθετούσαν και τις τελευταίες προστατευτικές μπάρες στον κλειστής κυκλοφορίας δρόμο, ενώ  παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης αντιολισθητικού τάπητα, μετά την Ποτίδαια.
Η "πληγή" των 900 μέτρων
Την ευθύνη για την ολοκλήρωση του τμήματος "Μουδανιά- Ποτίδαια" έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός. Η αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος άρχισε το 2013 από την «Αθωνική Τεχνική», αλλά πάγωσε επειδή η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Στη συνέχεια η Αθωνική υποκαταστάθηκε από την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, η οποία και ετοιμάζεται να παραδώσει το έργο, με σημαντική καθυστέρηση από την αρχική ημερομηνία παράδοσης.
Ωστόσο, ως εκκρεμότητα θα παραμείνει για ακόμη ένα καλοκαίρι το τμήμα των 900 μέτρων κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας, στο οποίο δεν εκτελούνται εργασίες. Το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο έχει επίσης αναλάβει η Εγνατία Οδός, δεν πρόκειται να παραδοθεί προς χρήση πριν το καλοκαίρι του 2018, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε στείλει αυστηρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να μην ζήσουν οι εκδρομείς κυρίως του πρώτου ποδιού και άλλο καλοκαίρι ταλαιπωρίας.
"Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η αδιαφορία των υπεύθυνων για την άμεση ολοκλήρωση ενός τόσο μικρού τμήματος, το οποίο όμως ακυρώνει την αξία ενός κλειστού αυτοκινητοδρόμου 17,5 χλμ., από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, που παρέδωσε από πέρσι το καλοκαίρι στην κυκλοφορία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 63 εκ. ευρώ".
Απ. Τζιτζικώστας: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε φόβους ότι ακόμη και με την παράδοση των 4,2 χιλιομέτρων του δρόμου, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί, διότι οι ουρές που θα σχηματίζονται στο μικρό κομμάτι που θα παραμείνει σε εκκρεμότητα, θα είναι μεγάλες.
"Αν δεν δοθεί άμεσα λύση γι’ αυτό το μικρό τμήμα, η ταλαιπωρία των πολιτών θα συνεχιστεί και ουσιαστικά θα μειωθεί η αξία των έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι ντροπή και κοροϊδία για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής, για τους χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες, στους οποίους οφείλουν να λογοδοτήσουν" είχε δηλώσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
 Halkidikinews.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου