ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα έκπτωση στις κάρτες του ΟΑΣΘ λόγω της επίσχεσης εργασίας

Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα έκπτωση στις κάρτες του ΟΑΣΘ λόγω της επίσχεσης εργασίας

Μπορεί αύριο να ξημερώνει η πρώτη μέρα του Ιουνίου, ωστόσο πολλοί επιβάτες που αγοράζουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για να μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν έχουν ενημερωθεί για έκπτωση στη κάρτα του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, λόγω της εννιαήμερης επίσχεσης εργασίας των εργαζόμενων του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, ο ΟΑΣΘ ανακοίνωνε έκπτωση στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών, ώστε οι επιβάτες να επωφεληθούν των ημερών που δεν υπήρχε αστική συγκοινωνία.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης στην Thessnews, «πρέπει να υπάρξει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να ανακοινωθεί η έκπτωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του Ιουνίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο η έκπτωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα και θα είναι παρόμοια με αυτές των προηγούμενων κινητοποιήσεων.
Βάση των προηγούμενων περιπτώσεων οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών θα αποζημιωθούν με το 1/30 της αξίας της κάρτας για κάθε ημέρα της επίσχεσης των εργαζόμενων. Για παράδειγμα  σε περίπτωση κατόχου μηνιαίας κάρτας, που κοστίζει 30 ευρώ και 9 ημερών επίσχεσης στη διάρκεια αυτού του Μαΐου, ο κάτοχος θα μπορέσει να αγοράσει τη νέα κάρτα με 9 ευρώ λιγότερα ή να εισπράξει το αντίτιμο της αποζημίωσης, δηλαδή τα 9 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ήδη αγοράσει νέα κάρτα στην κανονική τιμή. Ανάλογα, θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετησίων καρτών.
Αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΣΘ ποιες κάρτες προηγούμενων μηνών πρέπει να προσκομιστούν ώστε να μπορεί ο επιβάτης να δικαιούται την έκπτωση.
 zavliaris@gmail.com
πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου