ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Διαμαρτύρεται το ΕΚΘ για τον αποκλεισμό του από τον νέο ΟΑΣΘ


 
Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου κάνει λόγο για «εμμονική συμπεριφορά και εμπάθεια» του Χρ. Σπίρτζη

Έντονες αντιδράσεις εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο διοικητικό σχήμα του νέου φορέα αστικών συγκοινωνιών που θα αντικαταστήσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ).
Με ανοιχτή επιστολή, που απευθύνει προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η διοίκηση του ΕΚΘ χαρακτηρίζει «σκόπιμη παράλειψη» το γεγονός ότι στο προσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, δεν συμπεριλαμβάνεται το ΕΚΘ, ενώ επιτίθεται προσωπικά εναντίον του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, τον οποίο καταγγέλλει ότι επιδεικνύει «εμμονική συμπεριφορά και εμπάθεια» απέναντι στο ΕΚΘ.
«Ζητάμε να παρέμβετε και να αποκαταστήσετε την σκόπιμη παράλειψη στο σχέδιο αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση του ΕΚΘ. Η εκπροσώπηση του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου της Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του υπό σύσταση οργανισμού δεν αποτελεί απλώς ένα αίτημα αλλά επιβάλλεται από την ίδια την πραγματικότητα, για τη σωστή λειτουργία και την ομαλή διασύνδεση του με τους εργαζόμενους και την κοινωνία της πόλης» αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης και προς τους βουλευτές και δημάρχους της Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της διοίκησης του ΑΠΘ υπενθυμίζουν ότι στο ΔΣ του ΣΑΣΘ, συμμετείχε το ΕΚΘ, χαρακτηρίζουν «έκπληξη» το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο νέο φορέα και προσθέτουν ότι ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για «την εχθρική συμπεριφορά του υπουργού (σσ Χρ. Σπίρτζη) η οποία είναι απόρροια της στήριξης που παρείχε το ΕΚΘ στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ αλλά και της αντίθεσης μας στους χειρισμούς του, που άφησαν την πόλη χωρίς συγκοινωνίες για 12 ημέρες και τους εργαζόμενους απλήρωτους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου