ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Πότε μπορεί να μείνουμε χωρίς λεωφορεία – Οι 2 κρίσιμες ημέρες

Αποτέλεσμα εικόνας για oasth
Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στο ζήτημα του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, ενώ η
διοίκηση του Οργανισμού διεκδικεί 14,5 εκατ. ευρώ από το κράτος.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, 3 Μαΐου, εκδικάζεται η προσφυγή του ΟΑΣΘ στη διαιτησία, με την οποία ο Οργανισμός διεκδικεί 14,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για οφειλές που αφορούν το 2014. Αν ο ΟΑΣΘ «κερδίσει» αυτά τα χρήματα είναι εξαιρετικά πιθανό να αναχαιτιστεί η πιθανότητα για επίσχεση εργασίας. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΑΣΘ διεκδικεί συνολικά άνω των 100 εκατ. ευρώ, 47 εκατ. για το 2015 και 53 εκατ. για το 2016.
Όπως προαναφέραμε αν ο ΟΑΣΘ κερδίσει τα 14,5 εκατ. ευρώ το πλέον πιθανό σενάριο είναι να σταματήσουν οι συζητήσεις των εργαζομένων για κινητοποιήσεις και να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των δεδουλευμένων. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, πρακτικά, η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία στις 12 Μαΐου όταν και ολοκληρώνονται τυπικά δύο μήνες με απλήρωτη εργασία. Στους δύο μήνες οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας. 

ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΣ 
typosthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου