ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ιπτάμενα πλοία, νυχτερινά λεωφορεία και ρέστα από τα μηχανήματα του ΟΑΣΘ ζητούν οι Θεσσαλονικείς

Η επίγεια συγκοινωνία να αντικατασταθεί από ιπτάμενα πλοία, τα οποία θα παραλαμβάνουν τους πολίτες από υπερυψωμένες στάσεις. Να υπάρχει συγκοινωνία καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Να σχεδιαστούν
δρομολόγια εξπρές για ταχεία μετάβαση μετακινούμενων στο κέντρο της πόλης από περιοχές εκτός πόλης. Τα λεωφορεία να διαθέτουν WiFi και να παίζουν τζάζ και κλασική μουσική. Καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο να μεταφέρουν τους πολίτες όλη μέρα. Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΟΑΣΘ να ρυθμιστούν, ώστε να δίνουν ρέστα. Εφαρμογή κινητού να δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνει τον οδηγό του λεωφορείου, ώστε να τον περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να το προφτάσει.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν πως έχουν φαντασία, όχι μόνο για να αστειεύονται με το μετρό της Θεσσαλονίκης, που για πολλά χρόνια περιμένουν να μπει στις ράγες, αλλά και για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις αστικές συγκοινωνίες, όπως τις οραματίζονται. Οι παραπάνω ιδέες -άλλες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίες, άλλες λογικές και άλλες καινοτόμες- κατατέθηκαν από πολίτες στην πλατφόρμα πληθοπορισμού (crowdsourcing) (http://thess.ciptec.eu), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Bus και Thess… να μοιραστείς την ιδέα σου για πιο καινοτόµα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη;».
Η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ερευνητικό έργο «Συλλογική Καινοτομία για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες στις Ευρωπαϊκές Πόλεις (CIPTEC)» και έχει στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων στην πόλη, την αύξηση της ελκυστικότητας των ΜΜΜ και έμμεσα της μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της δημιουργίας ενός φιλικότερου αστικού περιβάλλοντος για όλους, «με ιδέες που προέρχονται από εμάς για εμάς!». Το έργο CIPTEC αποτελεί μια σύμπραξη 12 φορέων από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες.
Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας πληθοπορισμού που δημιουργήσαμε μέχρι και σήμερα, έχουν εγγραφεί σε αυτήν περισσότεροι από 540 χρήστες και έχουν κατατεθεί 131 ιδέες. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της πλατφόρμας ανέρχεται στα 3.500 άτομα, με 924 από τους εγγεγραμμένους χρήστες να έχουν βαθμολογήσει κάποια ιδέα. «Η συμμετοχή κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, όπως διαπιστώθηκε και σε συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στις Βρυξέλλες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του έργου CIPTEC, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστοτέλης Νανιόπουλος.
«Υπάρχουν πραγματικά ενδιαφέρουσες ιδέες. Προτιμούμε αυτές με σχετικά χαμηλό κόστος και σχετικά εύκολη δυνατότητα εφαρμογής», πρόσθεσε ο καθηγητής, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος του Μαρτίου, που θα ολοκληρωθεί η εκστρατεία. Οι ιδέες θα αξιολογηθούν μία προς μία και οι καλύτερες θα επιβραβευτούν με δώρα (Tablet, κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ).
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου