Όλη η Ελλάδα σήμερα τρώει μπακαλιάρο σκορδαλιά οπότε η μία άποψη είναι πως η μυρωδιά στην αναπνοή θα πρέπει να γίνει… ανεκτή! Αν όμως
θέλεις να φύγει η γνωστή μυρωδιά, μπορείς να κάνεις απλά πράγματα και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου.
θέλεις να φύγει η γνωστή μυρωδιά, μπορείς να κάνεις απλά πράγματα και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου.
Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να διαχωρίσουν εκείνες τις τροφές, που, αν τις φάμε μετά από κατανάλωση σκόρδου, θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα να περιορίσουμε την δυσάρεστη οσμή στο στόμα, η οποία οφείλεται σε μία χημική ένωση του σκόρδου (AMS) που δεν διασπάται κατά την πέψη και έτσι το σώμα μας την αποβάλλει μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.
Γιατί, όμως, μυρίζει άσχημα η ανάσα με το σκόρδο; Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει ένα στοιχείο στο σκόρδο, η Allyl Methyl Sulfide, η οποία περνάει στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα, πηγαίνει από το αίμα στα πνευμόνια και από εκεί εκπνέεται. Αυτό σημαίνει πως οι παρακάτω λύσεις που θα σας δώσουμε δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση, να καμουφλάρουν, δηλαδή, την άσχημη μυρωδιά.
Γιατί, όμως, μυρίζει άσχημα η ανάσα με το σκόρδο; Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει ένα στοιχείο στο σκόρδο, η Allyl Methyl Sulfide, η οποία περνάει στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα, πηγαίνει από το αίμα στα πνευμόνια και από εκεί εκπνέεται. Αυτό σημαίνει πως οι παρακάτω λύσεις που θα σας δώσουμε δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση, να καμουφλάρουν, δηλαδή, την άσχημη μυρωδιά.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Food Science, ομάδα εθελοντών έφαγε ωμό σκόρδο και στη συνέχεια οι ερευνητές μέτρησαν την συγκέντρωση τεσσάρων δύσοσμων χημικών ενώσεων του σκόρδου στην αναπνοή τους. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν διάφορες τροφές για να διαπιστωθεί ο βαθμός στον οποίο αυτές οι χημικές ενώσεις περιορίστηκαν στην αναπνοή τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μήλο είναι το πιο αποτελεσματικό σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μήλο περιέχει ουσίες που ενδεχομένως εξουδετερώνουν την οσμή των ενζύμων του σκόρδου. Όλες οι τροφές που αποδείχτηκε ότι είναι πολύ αποτελεσματικές στην...αντιμετώπιση του σκόρδου ήταν πλούσιες σε πολυφαινόλες, οι οποίες καταφέρνουν να διασπάσουν τις χημικές ενώσεις του σκόρδου. Επίσης, η οξύτητα του χυμού από λεμόνι βοηθάει εξίσου πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ένα ποτήρι γάλα (200ml) μπορεί να περιορίσει την συγκέντρωση εκείνου της AMS στην αναπνοή έως και 50%, με το πλήρες γάλα να δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Μάλιστα, λειτουργεί ιδανικά όταν καταναλώνεται ταυτόχρονα με το σκόρδο, παρά μετά.
Άλλες τροφές που βοηθούν στον περιορισμό της δυσοσμίας από το σκόρδο διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ότι είναι η μέντα, το πράσινο τσάι και το σπανάκι.
Μπορεί το να πλύνετε τα δόντια σας 4-5 φορές να μην μπορέσει να εξαφανίσει την μυρωδιά που βγαίνει από τα πνευμόνια σας-πώς θα μπορούσε, άλλωστε-αλλά τουλάχιστον θα καθαρίσει το στόμα σας από τα υπολείμματα σκόρδου.
Πηγή: onmed.g
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου