ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«Απίστευτο κρατισμό» για Α' προβλήτα και ΟΑΣΘ βλέπει ο Μπουτάρης




Απίστευτο κρατικό παρεμβατισμό διαπίστωσε  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας σήμερα

στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη για τα θέματα της Α’ Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ, αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα.


Μιλώντας για το ζήτημα της Α’ προβλήτας ο κ. Μπουτάρης που συναντήθηκε για το θέμα με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, σημείωσε ότι η κατάσταση ξεκαθάρισε, ενώ μιλώντας για την εμπλοκή που σημειώθηκε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πάνω στη σύμβαση γίνονται παρατηρήσει από τους υποψήφιους επενδυτές.
«Γίνεται μια σύνθεση, όπου όταν αναρτάται μια σύμβαση ικανοποιεί ή δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επενδυτών και στο τέλος μένει ένας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Όπως είπε, η Α’ προβλήτα εξαιρείται από την παραχώρηση γιατί δεν έχει λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ με την σχετική νομοθεσία καθορίζεται που πηγαίνει η διαχείριση των εγκαταστάσεων που εξαιρούνται.
Ωστόσο σημείωσε ότι η διαμάχη προκύπτει για τον υπαίθριο χώρο, καθώς σύμφωνα με τη σύμβαση παραχωρείται «στον λαό της Θεσσαλονίκης» ήτοι ο δήμος, με την προϋπόθεση όπως επισήμανε ο δήμαρχος ο ΟΛΘ να κρατά τις αρμοδιότητες συντήρησης και καθαριότητας.
Ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για αναχρονισμό, αναφερόμενος στην πρόθεση του κράτους «να κάνει κουμάντο σε όλα» γιατί «είναι κάτι που δεν γίνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο όπως είπε εάν δεν δει τη σύμβαση υπογεγραμμένη δεν πιστεύει τίποτα.
Κρατισμός στο θέμα του ΟΑΣΘ    
Μιλώντας για το θέμα του ΟΑΣΘ και τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και άλλοι φορείς με τον Χρήστο Σπίρτζη, επισημάνθηκε από τον ίδιο στον υπουργό ότι τον δήμο δεν τον αφορούν οι διαφορές του κράτους με τον ΟΑΣΘ, αλλά να μην μείνει  πόλη χωρίς λεωφορεία.
Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε η σύνταξη μια μελέτης βιωσιμότητας του Οργανισμού, ενώ έγινε δεκτή από τον υπουργό η πρόταση για ένα νέο είδος διαχείρισης των συγκοινωνιών στην πόλη.
«Διαπίστωσα απίστευτο κρατισμό. Δεν γίνεται το κράτος να μετέχει σε μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία και να μην συμμετέχει ο δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας για το θέμα των έργων του αεροδρομίου «Μακεδονία» και την μείωση των αφίξεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μια διαμάχη του εργολάβου και του υπουργείου για τα χρήματα. «Πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στο έργο, να δουλεύουν νυχθημερόν και να ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.
Thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου