ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου


  ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

 Ξεκίνσε πριν από λίγο  η εξόδιος Ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου,  στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού.

Κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.
Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πως σήμερα Τρίτη και αύριοΤετάρτη, θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των δύο πενταετών θητειών του, ο εκλιπών πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατάφερε να κρατήσει την κομματική πολιτική μακριά από το προεδρικό αξίωμα, τονίζεται στην είδηση που μετέδωσε για την απώλειά του, το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και δημοσιεύουν αρκετές αυστριακές εφημερίδες, ενώ σχετική αναφορά έκανε, σε δελτία ειδήσεων, η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.
Στην είδηση, στην οποία παρατίθενται μία σειρά βιογραφικά στοιχεία του, υπογραμμίζεται πως στα σχεδόν 50 χρόνια της πολιτικής σταδιοδρομίας του, που άρχισε με την εκλογή του ως βουλευτή της συντηρητικής ΕΡΕ, ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε πολλά υψηλά αξιώματα, με κορυφαίο εκείνο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο οποίο εξελέγη το 1995 με την υποστήριξη των κυβερνώντων τότε στην Ελλάδα, Σοσιαλιστών.
Όπως σημειώνεται σχετικά, το 2000, ο ίδιος επανεξελέγη για μία δεύτερη πενταετία στο ύπατο αξίωμα της χώρας του, και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, πριν αποσυρθεί το 2005 από την πολιτική, με το τέλος της προεδρικής θητείας του.

Δ. Δημητρακούδης

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πολιτικού που, όπως αναφέρει, άφησε τη "σφραγίδα" του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα σπάνιο πολιτικό, μοναδικό ρήτορα, ευπατρίδη, ευγενή, σεμνό και ακέραιο άνθρωπο, εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής στη χώρα μας.
"Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε μοναδική αποδοχή από τον ελληνικό λαό, ως ένας από τους πιο σημαντικούς και με την ευρύτερη αποδοχή Προέδρους της Δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Τιμήθηκε για το ήθος, την ευπρέπεια, τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια, που τον διέκρινε σε όλη την πορεία του στα κοινά. Άφησε το πολιτικό του αποτύπωμα έντονα χαραγμένο στη μνήμη όλων των Ελλήνων, ενώ η θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ήταν υποδειγματική και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά απαιτητικές για τα εθνικά μας θέματα και για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Σημειώνει, άλλωστε, ότι "δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίστηκε ως ο Πρόεδρος που 'επιτέλους' λέει αυτά που θέλει, αλλά δεν μπορεί να πει, ο μέσος Έλληνας πολίτης, ως ο Πρόεδρος που υπερασπίστηκε την εθνική ενότητα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τα εθνικά μας δίκαια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεβασμός του στο Σύνταγμα έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους σύγχρονους πολιτικούς, χαρίζοντάς του την αναγνώριση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου".
"Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου κάνει φτωχότερο τον πολιτικό κόσμο, κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Η παρακαταθήκη του όμως είναι πλούσια και η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να εμπνέει όλους τους διαδόχους του και να αποτελεί φάρο ελπίδας για τη χώρα", σημειώνει και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Δήλωση Β. Πατουλίδου
Ανιδιοτελή και αξιοπρεπή πολιτικό, σε όλη τη μακρά πολιτική διαδρομή του, χαρακτηρίζει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον Κωστή Στεφανόπουλο, σε δήλωση, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε αδιαλείπτως το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με ήθος, σεμνότητα και αγάπη προς την πατρίδα, προστατεύοντας το κύρος των δημοκρατικών μας θεσμών», αναφέρει η κ. Πατουλίδου.  
praktoreio-macedonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου