ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Δημόσια αρχή μεταφορών θα εποπτεύει τον ΟΑΣΘ





Τη μετατροπή του ΣΑΣΘ σε εποπτεύουσα αρχή των συγκοινωνιών της μητροπολιτικής ενότητας της Θεσσαλονίκης, προβλέπει το πόρισμα επιτροπής φορέων της πόλης που δημιούργησε το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα των 44 σελίδων, το οποίο αναμένεται τη Δευτέρα να σταλεί στο υπουργείο, η επιτροπή συστήνει το μοντέλο της Μπολόνια, η οποία ταιριάζει τόσο με την έκταση, όσο και με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης. Η αρχή μεταφορών θα έχει αρμοδιότητα για τη χάραξη της συγκοινωνιακής πολιτικής της Θεσσαλονίκης και θα περιλαμβάνει τη λειτουργία των αστικών λεωφορείων, του μετρό, του προαστιακού σιδηρόδρομου, της δημοτικής συγκοινωνίας, των ταξί, αλλά και των ποδηλατοδρόμων, ενώ το κόστος λειτουργίας της, το οποίο θα καλύπτεται από τα έσοδα των υπηρεσιών αστικών συγκοινωνιών, θα είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ κατά την πλήρη λειτουργία και ένα εκατομμύριο στο αρχικό στάδιο.
Τα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στο πόρισμα θα τεθούν στην κρίση των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι θα καταλήξουν στις τελικές εισηγήσεις τους προς το υπουργείο.
makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου