ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: 1 στους 6 υποψήφιος για τη νέα Κεντρική Επιτροπή



Σχεδόν ένας στους έξι συνέδρους είναι υποψήφιος για τη νέα 151μελη Κεντρική του ΣΥΡΙΖΑ, μικρότερη κατά 50 μέλη από την απερχόμενη. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 419, γεγονός το οποίο
σημαίνει ότι περίπου ένας στους τρεις θα εκλεγεί στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου με μοναδικό υποψήφιο τον Α. Τσίπρα, Κεντρικής Επιτροπής και Εξελεγκτικής Επιτροπής ξεκίνησε στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα ονόματα που θα εκλεγούν στις 20 πρώτες θέσεις (και) σε σύγκριση με όσους είχαν εκλεγεί στο 1ο Συνέδριο του 2013. Υπενθυμίζεται ότι οι σύνεδροι μπορούν να βάλουν έως 45 σταυρούς για την Κεντρική Επιτροπή και έως 2 για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
Πλην της απόφασης για τη μείωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε χθες το βράδυ, με περιπετειώδη τρόπο, να μην ισχύσει, τελικώς, η ποσόστωση του 25% στη νέα Κεντρική Επιτροπή για τους βουλευτές αλλά, μόνο, για τα κυβερνητικά στελέχη. Να σημειωθεί ότι αρχικά το συνέδριο αποφάσισε ότι στην ποσόστωση θα συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτές, ωστόσο με παρέμβαση του ίδιου του Α. Τσίπρα, ο οποίος ότι τόνισε προφανώς δεν έγινε αντιληπτό το πνεύμα της εισήγησής του, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε, με τους συνέδρους να ψηφίζουν, τελικώς, κατά τη ποσόστωσης.
Παράλληλα αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπών Δεοντολογίας και Διαφάνειας, η κατάρτιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις εμφανίσεις κομματικών στελεχών στα ΜΜΕ, η επέκταση της ποσόστωσης φύλων σε όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η απαγόρευση υποψηφιότητας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή σε όσους δεν έχουν τακτοποιήσει πλήρως τα οικονομικά τους προς το κόμμα. Τέλος, η απόφαση για τη συγκρότηση περιφερειακών οργάνων θα ληφθεί σήμερα σε ψηφοφορία με κάλπη.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου