ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ρίχνει τους τόνους ο Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση δεν είχαν χαλάσει ποτέ, υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν ετέθη το ζήτημα της εισαγγελικής έρευνας εναντίον της συζύγου του.
«Η σύζυγός μου έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό, με την ιστορία αυτή» σχολίασε ο διοικητής της ΤτΕ και διαβεβαίωσε ότι η ίδια «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της».
Ερωτηθείς για την υπόθεση της Attica Bank και το «πάγωμα» της έκδοσης νέων δανειοδοτήσεων, σημείωσε ότι υπάρχει πόρισμα του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) και της ΤτΕ, το οποίο θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη.
«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε απόψε ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.
«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προσέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη.
Στην επικοινωνία εκείνη, Αλ. Τσίπρας και Γ. Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του Αλ. Τσίπρα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών αναμένεται να βρεθούν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις μετά και τις πρώτες επαφές υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, αλλά και το ζήτημα που προέκυψε με την διοίκηση της Τράπεζα Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, Τσίπρας και Στουρνάρας μίλησαν και για την αιφνιδιαστική έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της συζύγου του επικεφαλής της ΤτΕ
 altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου