ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα


Φωτογραφία από παλαιότερη εμφάνιση του σχήματος Fortissimo


Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Το καλοκαίρι έφτασε και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν.
Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.
Καλή διασκέδαση!

Μουσική

- Οι Fortissimo στις 21.00 στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς στο πλαίσιο του Παρά Θιν Αλός. Είσοδος ελεύθερη.
 
-Εκδήλωση με τίτλο "Μουσικό Φεγγάρι" διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στον Πύργο Τριγωνίου, στις 21.30.
 Στην εκδήλωση, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου 2016, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, θα συμμετάσχει το μουσικό σχήμα "Προπύλαιον live", με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα.

- Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Wall Festival», διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στην Πλατεία Στεργίου Πολυδώρου, από τις 20.30 έως τις 24.00.
Απόψε:
•Συναυλίες από τα συγκροτήματα «Κακό Συναπάντημα» και «Bank Sters»

Όπερα

Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης. Απόψε στις 21.00 στη Ρωμαϊκή Αγορά Suor Angelica" (Αδερφή Αγγελική) του G. Puccini. Η δραματική ιστορία της μοναχής Αγγελικής που εξελίσσεται σε ένα μικρό Καθολικό μοναστήρι της Τοσκάνης. Συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες του Dublin Opera Studio σε συνεργασία με το Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions. Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός. Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κασσάνδρα Δημοπούλου. Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστίνα Μαβίνη. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Patricia Von Andersen, Sinead White, Eleonore Marmeuse, Κατερίνα Μακρή, Ελένη Δημοπούλου, Μαρία Λόττη κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.

Εικαστικά
Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 27 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.
Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 11:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.


-Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενείται η έκθεση «Απόστολος Παύλος» και του project «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» του καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη.
Διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και την Ιερή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Διάρκεια έως 15/9/2016. Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 8.00 - 20.00
typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου