ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση των εργαζομένων ΟΑΣΘ με τον Χρήστο Σπίρτζη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη




Διάλογο με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ για το μέλλον του Οργανισμού ξεκινά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα για την επίλυση των προβλημάτων στην αστική συγκοινωνία της πόλης.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έλαβαν πρόσκληση να συναντηθούν με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, αναμένεται η υπογραφή του υπουργού στο ένταλμα πληρωμής της αντισταθμιστικής οφειλής του Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες.
Η συνάντηση της Τρίτης ανοίγει το διάλογο που προβλέπεται στο τέταρτο σημείο της συμφωνίας της Πέμπτης 25 Αυγούστου, ο οποίος θα συνεχιστεί με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση ΟΑΣΘ, συναρμόδια υπουργεία) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Εντός του δεκαημέρου αναμένεται να δοθούν από το δημόσιο 3,9 εκατ. ευρώ ως επιδότηση του τρέχοντος μήνα και θα ακολουθήσει η προκαταβολή των επιδοτήσεων Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με σκοπό (και προϋπόθεση) να εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γ.γ. Μεταφορών Θεοπίστη Πέρκα υπέγραψε τη σχετική εντολή για το πρώτο ποσό και διαβίβασε το ένταλμα στο γραφείο του υπουργού.
Η συμφωνία, ως γνωστόν, προβλέπει ακόμη ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα καταβάλλει μίνιμουμ 18% των μηνιαίων εσόδων από τα κόμιστρα έναντι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων κι ότι το υπουργείο εργασίας θα δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της μετακίνησης πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών κατηγοριών για το 2016. «Η δόση του Σεπτεμβρίου εκταμιεύεται στο πρώτο δεκαήμερο και περιμένουμε τους άλλους δύο μήνες» αναφέρει στη «Μ» ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους τηρούν στάση αναμονής καθώς «δεν πήραμε ακόμη χρήματα. Εμείς αναστείλαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις βασιζόμενοι στις δεσμεύσεις και αντιλαμβανόμενοι τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας και διότι δεν θέλαμε να στραφούμε ενάντια στο επιβατικό κοινό. Άλλωστε, οι απεργίες ήταν για μας το ύστατο μέτρο διαμαρτυρίας, το οποίο αναγκαστήκαμε να πάρουμε κάτω από την πίεση της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Δεν κάναμε κατάχρηση του νόμιμου δικαιώματος της επίσχεσης που είχαμε», όπως δηλώνει στη «Μ» ο γ.γ. του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Κώστας Αγγελούδης. Ο ίδιος προσθέτει ότι «πήραμε την πρόσκληση από τον υπουργό και περιμένουμε τη συνάντηση».
 makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου