ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση κυβέρνησης-φορέων για τον ΟΑΣΘ ζητά ο Λ. Κυρίζογλου




Την πραγματοποίηση συνάντησης στη Θεσσαλονίκη για το θέμα του ΟΑΣΘ εντός των επόμενων ημερών, «ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση», ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο πρόεδρος
της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9FM». Στη συνάντηση προτείνεται να συμμετέχουν οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όλοι όσοι εμπλέκονται στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών.
«Ύστερα από 55 ημέρες αναμονής για συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, ήταν να συναντηθούμε σήμερα, όμως η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων του υπουργού. Δέχομαι ότι έχει φόρτο εργασιών εν όψει της αξιολόγησης των 2,8 δισ. ευρώ. Όμως όταν συναντηθούμε, καλό θα είναι η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, σε όποιο μέρος θέλει ο υπουργός. Πρέπει να μπούμε στην αίθουσα και να βρούμε επιτέλους μια λύση» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.
Δήλωσε ικανοποιημένος, που μετά από 12 ημέρες επίσχεση εργασίας, είδε και πάλι τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. «Λύθηκε η επίσχεση εξαιτίας της καλής διάθεσης που έδειξαν οι εργαζόμενοι. Αν και τρεις μήνες απλήρωτοι, πήραν έναν μήνα έναντι. Και θέλω να μάθω γιατί τόσο καιρό ο κ. Σπίρτζης στύλωνε τα πόδια του και δεν έδινε το ποσό. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι στον ΟΑΣΘ οφείλονται πολλά χρήματα από το υπουργείο Παιδείας, που θα έπρεπε να μπουν στα ταμεία του Οργανισμού μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.
Αναφέρθηκε τέλος και στην αντίστοιχη περίπτωση που είχε δημιουργηθεί πριν χρόνια με τον ΟΑΣΑ. «Αν αυτό γίνονταν στην Αθήνα, θα χαλούσε ο κόσμος. Η επίσχεση δεν θα κρατούσε ούτε μία μέρα. Είναι άσχημο να ταλαιπωρείς τόσες μέρες έναν λαό. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι επί κυβέρνησης Παπανδρέου χαρίστηκαν στον ΟΑΣΑ 4,5 δισ. ευρώ για χρέη. Εμείς δεν θέλουμε να μας χαρίσουν χρήματα. Θέλουμε απλά καλή μεταχείριση και δικαιοσύνη» κατέληξε ο κ. Κυρίζογλου.

praktoreio-macedonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου