ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έστειλαν «κουβά» τη Goldman Sachs

Άλλη μία παταγώδης αποτυχία «μετρούν» στο ενεργητικό τους οι διεθνούς φήμης οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Σε έκθεσή τους λίγο πριν την πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας, προέβλεπαν με ακρίβεια τον αριθμό των μεταλλίων κάθε χώρας, συνεκτιμώντας τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά της.
Η Goldman Sachs κατέτασσε λοιπόν την Ελλάδα στα Τάρταρα επισημαίνοντας ότι οι έλληνες αθλητές θα γυρνούσαν πίσω με «άδεια χέρια».
Σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγράφει φτωχότερες αθλητικές επιδόσεις από αυτές που θα μπορούσε να επιτύχει στους οικονομικούς της δείκτες».
Στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα οι οικονομολόγοι κατέτασσαν και τη Βενεζουέλα, με την υποσημείωση ότι τα χρυσά μετάλλια «πάνε» εκεί που υπάρχει «οικονομική ανάπτυξη».
Οι αποστολές που θα επιστρέψουν με τα περισσότερα μετάλλια στις βαλίτσες τους είναι αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας, εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές της Goldman Sachs.
Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» σε μορφή αρχείου την έκθεση.
Οι Έλληνες αθλητές ωστόσο διέψευσαν για μία ακόμη φορά τις Κασσάνδρες αποδεικνύοντας περίτρανα ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πεισμώνουν, βάζουν τα προβλήματα στην άκρη, γίνονται μία γροθιά, αγωνίζονται και στο τέλος επιτυγχάνουν «θαύματα».
Σημειωτέον, η εμφάνιση της χώρας μας στη Βραζιλία ήταν η 5η πιο πετυχημένη παρουσία της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς.  
altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου