ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Μπάνιο μετά το φαγητό ή το ποτό: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Είναι βέβαιο πως έχετε ακούσει να σας λένε μην πέσετε στη θάλασσα αφού έχετε φάει ή πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2,5 με 3 ώρες μετά το φαγητό για να βουτήξετε. Γιατί η βουτιά με γεμάτο στομάχι είναι επικίνδυνη;
Tο γεμάτο στομάχι μπορεί να κάνει το κολύμπι επικίνδυνο, γιατί η καρδιά αναγκάζεται να δουλέψει εντατικά, τόσο για να συνεχίσει την πέψη όσο και για να αντεπεξέλθει στους ρυθμούς της κολύμβησης. Έτσι υπάρχει κίνδυνος να λιποθυμήσει κανείς πράγμα που αν συμβεί στη θάλασσα μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Ο κίνδυνος επίσης αυξάνεται όταν κάποιος κάθεται στον ήλιο αφού έχει φάει και βουτάει σε πολύ παγωμένη θάλασσα. Εδώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για θερμικό σοκ από τη διαφορά της θερμοκρασίας του σώματός μας με το παγωμένο νερό.
Από την άλλη δεν είναι καλό να κολυμπάει κανείς με άδειο στομάχι γιατί είναι πιθανό να εξαντληθεί. Το ιδανικό είναι καταναλώσει λίγο πριν ένα ελαφρύ σνακ.
Όσον αφορά στο αλκοόλ, η κατανάλωσή του μειώνει σημαντικά τα αντανακλαστικά και αν κάποιος βρίσκεται σε κατάσταση μέθης ή ημιμέθης, μπορεί να υποτιμήσει πιθανούς κινδύνους.
altantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου