ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κλείνει τα επόμενα 24ωρα το deal με Μαρινόπουλο;

Κλείνει τα επόμενα 24ωρα το deal με Μαρινόπουλο;

Θέμα χρόνου φέρεται να είναι η λύση που δοθεί στον γρίφο του Μαρινόπουλου, χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή. Κυβέρνηση, εργαζόμενοι
και προμηθευτές προτιμούν με σαφήνεια μία λύση που θα κρατά στη ζωή την επιχείρηση, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι τράπεζες, αλλά και ο ανταγωνισμός που θέλει μία συμφωνία που δεν κινείται απέναντι στα δικά τους συμφέροντα και στην ισονομία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και πριν τον Δεκαπενταύγουστο θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι αυτό του deal με τον Σκλαβενίτη.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό σημείο, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία και πολλές φορές στις λεπτομέρειες μπορεί να χαλάσει το deal.
Δάνειο
Κομβικό σημείο του σχεδίου πέρα από τη χρηματοδότηση που ζητά η Σκλαβενίτης για τη διάσωση του δικτύου του Μαρινόπουλου, με κάποιες πληροφορίες να θέλουν πως το δάνειο θα είναι άνω των 300 εκατ., το ύψος του haircut των οφειλών προς τους προμηθευτές της «Μαρινόπουλος» το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται μεταξύ 40$-50%, και φυσικά αν η οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου θα συνεισφέρει έστω και με έμμεση χρηματοδότηση σε αυτό το σχέδιο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες πιέζουν την οικογένεια Λ. Μαρινόπουλου, η οποία δεν θα είναι στο νέο σχήμα, να βάλει αν όχι ζεστό χρήμα, τουλάχιστον να παρέχει εμπράγματες εγγυήσεις της ακίνητης περιουσίας της ή συμμετοχών της σε άλλες εταιρείες.
Σε ό,τι αφορά τους προμηθευτές της «Μαρινόπουλος» που έχουν ανοικτά υπόλοιπα έως 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα υποστούν κανένα «κούρεμα».
Πάντως ο χρόνος στην παρούσα συγκυρία δεν είναι σύμμαχος, αφού η Μαρινόπουλος ουσιαστικά υπολειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις στα ράφια και ελάχιστοι πλέον πελάτες να περνούν τις πόρτες των καταστημάτων.
imertisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου