ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών – Τι είπε στους κοινωνικούς εταίρους


Ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις και συνδικαλιστικός νόμος είναι τα τρία βασικά θέματα που θα μπούνε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την επόμενη φάση
της αξιολόγησης τον Σεπτέμβριο, φέρεται να είπε ο υπουργός Εργασίας στην σημρινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, στη σημερινή συνάντηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι «η κυβέρνηση με την συμφωνία του Ιουλίου περιόρισε το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά σε τρία μόνο ζητήματα: ένα που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με άλλα λόγια την ανατροπή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων, και δύο πάγια αιτήματα του ΔΝΤ που απηχούν την ιδεοληπτική του προσήλωση στις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.»
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά, προκειμένου, η Ελλάδα να επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης.
Συγκεκριμένα σημείωσε:  «Το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη.
Δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Γι’ αυτό το λόγο οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και κατέληξαν σε σημαντικές συγκλίσεις γύρω από τα θέματα για τα οποία θέλουμε να δημιουργηθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποκρούσουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας .
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων το οποίο θα ζητήσουμε να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα. Έτσι πιστεύουμε ότι στην διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα της επιστροφής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο για να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου