ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κατάργηση του ΗΑΣ φορτηγών





Με σχετική απόφαση της υφυπουργού Μεταφορών, καταργούνται οριστικά οι βεβαιώσεις για τα ΗΑΣ που έπρεπε να προσκομίζουν τα ΦΔΧ στα ΚΤΕΟ.

Με απόφαση της υφυπουργού Μεταφορών, ανακοινώθηκε και επίσημα πως καταργούνται οριστικά οι βεβαιώσεις που έπρεπε να προσκομίζουν ανά διετία τα φορτηγά στον τεχνικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ.

 Πληροφοριακά αναφέρουμε πως η σχετική υποχρέωση είχε προκύψει αρχικά στο πλαίσιο του θεσμού των Η.Α.Σ. (γνωστόν και ως «τσιπάκι»). Οι εν λόγω βεβαιώσεις, αν και το υπουργείο ανέφερε πως ήταν ατελείς, στην πράξη οι αυτοκινητιστές τις αποκτούσαν με χρέωση.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΟΦΑΕ καλωσορίζει την απόφαση της υφυπουργού Μεταφορών καθώς, εδώ και πολλά χρόνια έχει επισημάνει πως δεν υπάρχει απολύτως καμιά σκοπιμότητα του θεσμού των ΗΑΣ και των βεβαιώσεων αυτών, που επιβάρυναν άσκοπα τους Έλληνες αυτοκινητιστές.
Αναλυτικά, στην σχετική υπουργική απόφαση της κ. Μ. Χρυσοβελώνη, αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν διαπίστωσης του γεγονότος, ότι η καθιέρωση της βεβαίωσης χορήγησης και ελέγχου Ηλεκτρονικού Αναγνώσιμου Σήματος στα Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητα δημιουργεί πρόσθετο διοικητικό βάρος στις αρχές ελέγχου, από την λήψη της παρούσης δεν θα εκδίδεται πλέον η εν λόγω βεβαίωση και δε θα επιβάλλονται σχετικές με την εν λόγω βεβαίωση κυρώσεις. Τέλος, δεν θα αναζητείται πλέον η βεβαίωση κατά τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου των ΦΔΧ αυτοκινήτων. Ευνόητο είναι ότι η υποχρέωση εφοδιασμού ΦΔΧ αυτοκινήτων με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα παραμένει»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου