ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Αυστρία: Τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης σε γνωστό κανάλι


Σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστρίας, (ORF 3) θα προβληθεί αρχές Σεπτεμβρίου ένα πλήρες ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα αξιοθέατα της Βόρειας Ελλάδας.


Η προβολή αυτή θα επιτευχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διαφημιστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στην εν λόγω αγορά, για το έτος 2016.
Πρόκειται για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ διάρκειας 25 λεπτών που θα προβληθεί μέσα από την εκπομπή “Bessen Reisen” και μάλιστα τρεις φορές την εβδομάδα Τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου της εταιρείας Geus TV – Television und Film Production επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γυρίσματα για τον πολιτισμό, τα μνημεία, τις δραστηριότητες, τη νυχτερινή ζωή και τη γαστρονομία του προορισμού. Η εκπομπή εστιάζει στα ταξίδια πόλεων με τη Θεσσαλονίκη να προσφέρει επιπλέον και τη δυνατότητα κοντινών αποδράσεων, όπως για παράδειγμα στα Μετέωρα και τη Βεργίνα, καθώς η πόλη αποτελεί ένα σύνηθες σημείο συνάντησης για εξορμήσεις σε αξιοθέατα και πολιτιστικούς θησαυρούς της Βόρειας Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Αυστριακοί είχαν την ευκαιρία να κινηματογραφήσουν πανοραμικά τη Θεσσαλονίκη από την Άνω Πόλη και να επισκεφθούν τα Κάστρα, το Γεντί Κουλέ και τη Ροτόντα, σε μια εμπειρία που όπως δήλωσαν, θα τους μείνει αξέχαστη. Επισκέφθηκαν μνημεία, διασκέδασαν σε στέκια νεολαίας και γραφικά καφέ, δοκίμασαν τοπικές γεύσεις σε εστιατόρια και εμπλούτισαν τα ρεπορτάζ τους με συνεντεύξεις και χαρακτηριστικές εικόνες από τη ζωή της πόλης. Περπάτησαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, στις γειτονιές του κέντρου της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, έμαθαν για την ιστορία των αρχαίων Μακεδόνων και πήραν μία γενναία γεύση από την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα που κάνει τη Θεσσαλονίκη ξεχωριστή και ιδιαίτερα ελκυστική για τους τουρίστες.
Το press trip οργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ της Αυστρίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου