ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Στα 1,25 δισ ευρώ οι απλήρωτοι φόροι τον Μάιο


Στα 1,25 δισ ευρώ οι απλήρωτοι φόροι τον Μάιο
Απλήρωτους φόρους 1,25 δισ ευρώ άφησαν τον Μάιο οι φορολογούμενοι, ανεβάζοντας τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν στο πρώτο 5μηνο του έτους, στα 5,5 δισ ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο τέλος Μαΐου τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 88,889 δισ. ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκλείεται να φθάσουν τα 95 δισ. ευρώ λόγω των μαζεμένων φόρων που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.
Πλέον, 4 εκατομμύρια οφειλέτες «βομβαρδίζονται» με ειδοποιητήρια και κατασχετήρια για συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 88,889 δισ. ευρώ την ίδια στιγμή που μόλις οι 15.700 οφειλέτες -φυσικά και νομικά πρόσωπα- εμφανίζονται να χρωστάνε από μόνοι τους τα 83,042 δισ. ευρώ.
Το «πακέτο» των φετινών επιβαρύνσεων θα κλείσει τον Δεκέμβριο με την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας του 2017, που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 1,1 δισ. ευρώ.
 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου