ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

«Θεσσαλονικιές» οι μισές από τις επιχειρήσεις που διεκδικούν φέτος το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας




«Θεσσαλονικιές» οι μισές από τις επιχειρήσεις που διεκδικούν φέτος το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας
Από τη Θεσσαλονίκη προέρχονται πέντε από τις δέκα επιχειρηματικές προτάσεις, που διεκδικούν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, έχοντας επιλεγεί ως φιναλίστ στον σχετικό διαγωνισμό, μεταξύ 1100 συμμετοχών.

Συγκεκριμένα, το «εισιτήριο» της πρόκρισης έλαβαν οι ομάδες "Athlenda" και "Bio2chp", που προέρχονται από τον θεσμό του 2ου Thessmart InnoHub ΙΙ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Fieldscale των αποφοίτων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, η Carealia του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΠΤΗΛ/ ΕΚΕΤΑ) και η ανεξάρτητη νεοφυής επιχείρηση Βubbllz.
«Η συμμετοχή των πέντε ομάδων στην τελική φάση του Hellenic Entrepreneurship Award καταδεικνύει τη δυναμική που έχει το οικοσύστημα καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους εκπροσώπους μας και ελπίζουμε το βραβείο να έρθει στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Παντελής Αγγελίδης.
Στα τρία χρόνια λειτουργίας του θεσμού του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας έχουν αναδειχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, που όλες επιδεικνύουν επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα και έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) το Libra Group, το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ προς το θεσμό. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, ο επενδυτής Δημήτρης Γουλανδρής και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση. Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2016 θα αναδειχθούν εντός του μηνός.
Athlenda
Με κύριο σύνθημα το “tracking talents-creating legends”, το Athlenda (www.athlenda.com) έχει ως βασικό σκοπό του τη βελτίωση της διαδικασίας επιλογής και ανάπτυξης αθλητών, πρωτίστως μέσα από την παροχή ίσων ευκαιριών σε αθλητές από διαφορετικά κοινωνικά, γεωγραφικά και οικονομικά υπόβαθρα. Πρόκειται για διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μηχανών scouting, με αυτά της κοινωνικής δικτύωσης και φέρνει κοντά αθλητές όλων των σπορ με ανθρώπους και οργανισμούς που μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη της αθλητικής τους καριέρας.
BIO2CHP
Η Bio2chp (www.bio2chp.com) προσφέρει σε επιχειρήσεις με οργανικά απόβλητα μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, σε μέγεθος εμπορευματοκιβωτίου, η οποία μετατρέπει τα υπολείμματα της διεργασίας τους σε ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών τους σε τιμή πέντε φορές χαμηλότερη από το δίκτυο. Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, η BIO2CHP προσφέρει μείωση τόσο στο κόστος της ενέργειας, όσο και στο κόστος διαχείρισης αποβλήτων, με περίοδο απόσβεσης επένδυσης μικρότερη από ενάμιση χρόνο. Έχει ήδη αναπτυχθεί ένα πρωτότυπο το οποίο έχει λειτουργήσει επιδεικτικά για περισσότερες από 3000 ώρες κάτω από ελεγχόμενες αλλά και βιομηχανικές συνθήκες.
BUBBLLZ
Η bubbllz (www.bubbllz.com) είναι mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα είναι μια web marketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής. Η φωτογραφία ανεβαίνει στα social media και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα, με εκπτώσεις, κουπόνια, διαγωνισμούς, πόντους και ειδικές προσφορές.
Carealia
Η Carealia (www.carealia.gr) αναπτύσσει συστήματα έξυπνης παρακολούθησης που βοηθούν στη φροντίδα της άνοιας σε σπίτια, κλινικές και οίκους ευγηρίας. Διασυνδεδεμένες συσκευές, όπως αισθητήρες στο χώρο και wearables, συνδυάζονται με ευφυείς αλγόριθμους και κλινικές γνώσεις, υποστηρίζοντας τους θεράποντες ιατρούς και νοσοκόμους να ανιχνεύσουν έγκυρα και με ακρίβεια συμπτώματα και μοτίβα συμπεριφοράς σχετικά με τη νόσο. Έτσι βρίσκονται σε θέση να σχεδιάσουν πιο αποδοτικές παρεμβάσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.
Fieldscale
Το λογισμικό της Fieldscale (www.fieldscale.com) δίνει απαντήσεις σε βασικά θέματα που απασχολούν τους σχεδιαστές νέων προϊόντων τεχνολογίας και τους βοηθάει να σχεδιάσουν καλύτερα και πιο ασφαλή προϊόντα. Μέσω ενός νέου τρόπου προσομοίωσης του μοντέλου, η Fieldscale καταφέρνει να δώσει τα αποτελέσματα δέκα φορές πιο γρήγορα, μειώνοντας έτσι σημαντικά, τόσο τον χρόνο σχεδιασμού, όσο και το κόστος παραγωγής.
imerisia.gr
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου