ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Απεργιακό μπλακ άουτ για το ασφαλιστικό

 Απεργιακό μπλακ άουτ για το ασφαλιστικό

Ρολά κατεβάζει από σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.


Τα συνδικάτα αποφάσισαν χθες την προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ενεργοποιώντας τη σχετική απόφαση που είχε ληφθεί, εν όψει της επικείμενης ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου που έρχεται αιφνιδίως μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Υπενθυμίζεται πως η ΓΣΕΕ είχε ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου (ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα θα είναι ανοικτά) και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων», διεμήνυσε χθες η ΓΣΕΕ καλώντας σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις γενικές απεργίες και στα συλλαλητήρια ενάντια «στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους».
Δεμένα θα μείνουν για ένα 4ήμερο τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε απεργία από τα ξημερώματα σήμερα (στις 06.00) μέχρι και την Τρίτη στις 06.00 με προοπτική κλιμάκωσης. Επίσης από τα μεσάνυχτα χθες (Πέμπτη) έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016 ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στις κινητοποιήσεις.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ την Κυριακή θα κυκλοφορούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ - μετρό - ηλεκτρικός) προχωρούν σε 48ωρη σήμερα και αύριο. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Στον απεργιακό «πυρετό» μπαίνουν και οι δημοσιογράφοι με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο με μόνη εξαίρεση τα 15λεπτα απεργιακά δελτία από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρεία».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου