ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

"Ημέρα κατά του Καπνίσματος"



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιέρωσε διεθνώς τη 31η Μαΐου ως «Ημέρα κατά του Καπνίσματος» δίνοντας έμφαση στους κινδύνους ...για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό του.

Η χρήση καπνού είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί. Η παγκόσμια επιδημία του καπνίσματος σκοτώνει σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, από τους οποίους πάνω από 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές. Αν δεν δράσουμε σήμερα, το κάπνισμα θα σκοτώσει μέχρι και 8 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030, από τους οποίους πάνω από το 80% ζει σε χώρες μεσαίου ή χαμηλού εισοδήματος.

Η χρήση καπνού συνδέεται με μια ποικιλία ασθενειών και αναπηρίας με αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας ζωής και το υψηλό κοινωνικό κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ιατρικής περίθαλψης και τη μείωση της οικονομικής παραγωγικότητας. Το κάπνισμα δεν είναι επιβλαβές μόνο για τους καπνιστές , αλλά είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τους παθητικούς καπνιστές.

Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς επισημαίνουν πως απαιτείται η ανάπτυξη στρατηγικών με διεπιστημονική συνεργασία ώστε να επιλέξουν να απεξαρτηθούν από το κάπνισμα αυτοί που ήδη καπνίζουν ,ενώ οι μη καπνιστές να αποθαρρυνθούν να το ξεκινήσουν.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου