ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

52,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α’ τρίμηνο 2016

Στα 93 εκατ. ευρώ- σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι- ανήλθαν τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΟΠΑΠ το α’ τρίμηνο του 2016, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 52,8 εκατ. ευρώ, από 58,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015.


Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) στο α’ τρίμηνο 2016 μειώθηκαν κατά 4,4% σε €340,7εκ.
Τα αριθμολαχεία υπεραπέδωσαν έναντι τόσο του Σκρατς & των Λαχείων όσο και του αθλητικού στοιχηματισμού, τα οποία κατέγραψαν χαμηλότερα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια έφτασαν στα €153,8εκ. το α’ τρίμηνο 2016. Λόγω της αναδρομικής εφαρμογής της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων από 1ης Ιανουαρίου 2016, τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια μειώθηκαν κατά 11,5% στα €139.6εκ.
Ζίγκλερ: «Έχουμε καταβάλλει 2 δισ. ευρώ σε φόρους την τελευταία τριετία»
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ τόνισε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού τα εξής:
«Το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας, σημαδεύτηκε από τη συνεχιζόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα και την ιδιωτική κατανάλωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε ετήσια βάση μία πτωτική τάση και στα έσοδα από τα παιχνίδια μας.
Επιπρόσθετα, η αυξημένη συμμετοχή του δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα από 30% σε 35% έχει σοβαρή επίπτωση στα οικονομικά μας αποτελέσματα, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για βελτιστοποίηση του κόστους, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσαν σε σταθερή λειτουργική κερδοφορία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Έχοντας καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε φόρους και με τη συνεισφορά μας στα δημόσια έσοδα να διευρύνεται περαιτέρω, παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μακροπρόθεσμο σχέδιό μας, το οποίο θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία».
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου