ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Την πλήρη απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών προς όφελος των πολιτών, ζήτησε για ακόμη μια φορά η ΓΕΠΟΕΤ από την αρμόδια υπουργό Τουρισμού.




Την οριστική απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών ζήτησε η ομοσπονδία τουριστικών επιχειρήσεων από την αρμόδια υπουργό, κ. Ε. Κουντουρά, στην πρόσφατη συνάντηση τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.), αναφέρει πως στη πρόσφατη συνάντηση της με την αρμόδια υπουργό, κ. Έλενα Κουντουρά, επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων, να στηρίξει απόλυτα κάθε εθνική προσπάθεια και να συμβάλλει με καινοτόμες προτάσεις, στη διεύρυνση του περιεχομένου και της διάρκεια του τουριστικού προϊόντος στην χώρα μας.
Παράλληλα, εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για τη μη έγκαιρη έναρξη του διευρυμένου ωραρίου στους βασικούς αρχαιολογικού χώρους και μουσεία της χώρας, μια πρακτική που υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά και ο κλάδος θεωρούσε δεδομένο πως θα επαναληφθεί και φέτος. Επιπρόσθετα, τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης μελέτης για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας στην περιοχή της Ακρόπολης ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο καθεστώς κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.
Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση της η ΓΕΠΟΕΤ τονίζει πως εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της στο άρθρο 74 του νόμου 4375/2016, το οποίο με την επίφαση της έκτακτης ανάγκης, επιτρέπει τη μεταφορά προσφύγων με λεωφορεία των ΚΤΕΛ και κάλεσε τη κυβέρνηση να προχωρήσει οριστικά σε πλήρη απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών και γενικότερα των οδικών επιβατικών μεταφορών της χώρας, προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. 

autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου