ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

<p>Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων</p>

H κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Ολες οι τάσεις των αγροτών συμμετέχουν στα δύο συλλαλητήρια της Αθήνας, την ερχόμενη Πέμπτη, εν όψει
της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι οποίες εξελίξεις μετατίθενται ύστερα από αυτές τις συγκεντρώσεις.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων
Την ίδια ώρα η προσπάθεια που έγινε από τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, για συνάντηση μερίδας των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα με τον πρωθυπουργό δεν καρποφόρησε τελικά.
Σε συνάντηση μπλόκων που έγινε το Σάββατο στα Τέμπη, στην οποία δεν πήγαν τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, που πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε να φτιάξουν μια ατζέντα θεμάτων με τη βοήθεια και τεχνοκρατών, ώστε να είναι έτοιμοι σε όποια συνάντηση προκύψει με τον πρωθυπουργό.
Λεωφορεία με αγρότες από όλη τη χώρα και τρακτέρ από τον Μαραθώνα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες στη συγκέντρωση της Ομόνοιας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα θα πάρουν μέρος στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πρωτεύουσες των νομών και είναι πιθανόν τα μπλόκα να μείνουν ανοιχτά για να μετακινηθούν όσοι θέλουν να πάνε στις πορείες.
Ατελέσφορη έμεινε η προσπάθεια του Π. Ρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στη Βέροια με μέλη της Πρωτοβουλίας Αγροτών, για συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Θ. Παπακωνσταντίνου, μέλος της Πρωτοβουλίας και πρώην πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ -η τριτοβάθμια οργάνωση των αγροτών έβαλε λουκέτο τον Μάιο του 2014- απέδωσε το όλο θέμα που δημιουργήθηκε σε... παρεξήγηση. Σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι «δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει, θα ξανασυναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για την ημέρα που θα πάμε». Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προέκυψαν, ο Τ. Χαλκίδης, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αγροτών, από το μπλόκο της Κουλούρας, βρέθηκε το Σάββατο στα Τέμπη και είπε ότι «καταθέσαμε τα αιτήματά μας, δεν έχουμε πρόθεση να διασπάσουμε τον αγώνα».
Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε σύσκεψη των μελών της Πρωτοβουλίας Αγροτών στη Θεσσαλονίκη και αποφασίστηκε να συνταχθούν οι αγρότες με τα υπόλοιπα μπλόκα.
«Δεν αρνούμαστε τον διάλογο, αλλά δεν θα διασπάσουμε εμείς την ενότητα του αγροτικού κινήματος. Θα συνταχθούμε με όλους όσοι βρίσκονται στον δρόμο, κάτω από ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Χαλκίδης.
Στα Τέμπη οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα σε εξάωρους αποκλεισμούς και να επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέες συσκέψεις που θα γίνουν το μεσημέρι, ενώ δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος η πρόταση του αγροτοσυνδικαλιστή, Κ. Ανεστίδη, από το μπλόκο των Μαλγάρων, για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό.
Στη Νίκαια το μπλόκο της ΠΑΣΥ κλείνει σήμερα για δύο ώρες και την παράκαμψη του Πλατύκαμπου και αύριο προγραμματίζουν κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της Εφορίας Λάρισας, ενώ την Πέμπτη τα τρακτέρ θα κατέβουν στη Λάρισα στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου.
Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να προκαλούν με τις ακραίες θέσεις τους αγροτοσυνδικαλιστές από το σκληρό μπλόκο του Προμαχώνα.
«Οποιος αγρότης πάει σε ραντεβού με τον πρωθυπουργό θα τον κρεμάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα. Είναι ''πιαστράκιας'' και πουλάει τον αγροτικό αγώνα», δήλωσε ο Στ. Λίτος, που πρωτοστάτησε μαζί με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Θ. Τζαμπάζη, στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν από δέκα μέρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες.
«Οι ακραίες φωνές δεν μας εκφράζουν, δεν μας εκπροσωπούν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τις απομονώσουμε», λένε γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές.
 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου