ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η «Σούπερ Τρίτη» βαρόμετρο για τις εκλογές

Η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε του Μπέρνι Σάντερς με 50 μονάδες διαφορά στη Ν. Καρολίνα
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Στη «Σούπερ Τρίτη» είναι τώρα στραμμένα τα βλέμματα στις ΗΠΑ μετά τη σαρωτική νίκη της Χίλαρι Κλίντον το Σάββατο στην εσωκομματική ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα.



Η επικράτησή της έναντι του αντιπάλου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, με διαφορά... 50 ποσοστιαίων μονάδων στη Νότια Καρολίνα δίνει στην πρώην υπουργό Εξωτερικών νέα ώθηση εν όψει των αυριανών κρίσιμων ψηφοφοριών που θα διεξαχθούν σε 11 αμερικανικές πολιτείες.
Στη «Σούπερ Τρίτη» θα κριθούν 875 έδρες εκλεκτόρων (το 18% του συνόλου), ενώ για να εξασφαλίσει το χρίσμα ένας υποψήφιος χρειάζεται πάνω από το ένα τρίτο εξ αυτών.
Παρόλο που το παιχνίδι δεν έχει χαθεί για τον Σάντερς, θα χρειαστεί μία νίκη σε μια μεγάλη πολιτεία για να παραμείνει στην κούρσα. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Κλίντον μεγάλο προβάδισμα στις 6 από τις 11 πολιτείες που θα ψηφίσουν αύριο και που είναι στον Νότο με μεγάλες κοινότητες Αφροαμερικανών.
Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων οι διεκδικητές του χρίσματος Τεντ Κρουζ και Μαρκ Ρούμπιο δημοσιοποίησαν τις φορολογικές τους δηλώσεις, ασκώντας πίεση στον Ντόναλντ Τραμπ, που είναι το φαβορί για το χρίσμα, να πράξει το ίδιο.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου