ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες: Διακομματική ή κατεβαίνουμε στην Αθήνα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από Δευτέρα οι αγρότες με πολύωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, ωστόσο, τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα κατά τόπους μπλόκα ενώ ζήτησαν συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων τα αιτήματα τους.


Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν επί των αιτημάτων τους,  ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Για την Κυριακή αποφασίσθηκε εξάωρος αποκλεισμός, ο οποίος στα Τέμπη θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα η Πρωτοβουλία Αγροτών θα αποφασίσει για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι δεν κλείστηκε κάποιο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

«Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες στην Agrotica μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα και έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας, και μας είπαν ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο», εξήγησε, μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση.

"Η πρόθεση της Πρωτοβουλίας ήταν από την αρχή των κινητοποιήσεων ήταν η συνάντηση με τον πρωθυπουργό", επισήμανε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας. "Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει θα ξανασυναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για την ημέρα που θα πάμε", κατέληξε ο ίδιος.
Νωρίτερα είχε διαφανεί ότι προκαλείτο ρήγμα στο μέτωπο των αγροτών, αφού ορισμένοι από την Ημαθία που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία, εμφανίζονταν πιο διαλλακτικοί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
nooz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου