ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Ενισχύονται τα μπλόκα ανά την Ελλάδα. Αποκλεισμούς δρόμων μεγαλύτερης διάρκειας προαναγγέλλουν οι αγρότες. Έκαψαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν γάλα.

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες σε όλη την χώρα προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα μπλόκα με αποκλεισμούς δρόμων μεγαλύτερης διάρκειας, καθώς διαμαρτύρονται για το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στα Τέμπη για σήμερα στις 14.00 μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει αποκλεισμός των Τεμπών από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ.
Κλειστό θα είναι το Κάστρο από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 , ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα.
Επίσης, κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ κλειστή παραμένει και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.
Λάρισα - Νίκαια - Εθνική Οδός - μπλόκο - αγρότες - διαμαρτυρία - ασφαλιστικό - τρακτέρ

“Έκλεισε” η συνάντηση Τσίπρα με ομάδα αγροτών

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκλεισε η «Πρωτοβουλία Αγροτών». Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ζητούν πάνω από ένα μήνα τη συνάντηση, καθώς έχουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.
Η ανακοίνωση της συνάντησης προκάλεσε τις αντιδράσεις των αγροτοσυνδικαλιστών από άλλα μπλόκα.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος με αφορμή την είδηση ότι αντιπροσωπεία από τον πρωτογενή τομέα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «όποιος αγρότης, αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι «πιαστράκιας» και πουλάει τον αγροτικό αγώνα.
Στο ίδιο πνεύμα και η αντίδραση του αγροτοσυνδικαλιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη.
ΑΡΚΑΔΙΑ - ΝΕΣΤΑΝΗ - ΔΙΟΔΙΑ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΜΠΛΟΚΟ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ -  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Έκαψαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και έχυσαν γάλα

Εν τω μεταξύ χθες όπως και τις προηγούμενες ημέρες δεν έλειψαν και τα επεισόδια σε πολλές πόλεις. Αγρότες επέλεξαν να δείξουν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική καίγοντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνοντας τόνους γάλατος, ακόμη και μέσα στα γραφεία του κόμματος, όπως συνέβη στο Ρέθυμνο.
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ -  ΕΝΤΑΣΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - γάλα - σημαίες
Στην Πάτρα αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Σταυροδρομίου στην Αχαΐα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της πόλης, όπου και έχυσαν τόνους γάλατος.
Πάτρα - τρακτέρ - νέο λιμάνι
Την ίδια ώρα στην Αργολίδα, οι αγρότες της ΠΑΣΥ από το μπλόκο της Δαλαμανάρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου. Στη συνέχεια, πέταξαν πορτοκάλια στο προαύλιο του διοικητηρίου και έκαψαν συμβολικά ένα ομοίωμα λαιμητόμου, ενώ αντιπροσωπεία συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αποσπώντας τη δέσμευση ότι θα τα μεταφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Αργολίδα - κινητοποιήσεις - αγρότες - Ασφαλιστικό
Στη Λάρισα η κεντρική πλατεία γέμισε από τρακτέρ. Ντουντούκες, συνθήματα και οι κόρνες των τρακτέρ έδιναν τον παλμό της συγκέντρωσης, με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ο Β. Μπούτας, έστειλε για μία ακόμη φορά μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι για να υπάρξει διάλογος θα πρέπει να αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό.
ΛΑΡΙΣΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΜΠΛΟΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ -  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στο Κάστρο οι “γραβάτες” ενώθηκαν με τους αγρότες. «Σήμερα καταφέραμε να ενωθούν η γραβάτα με τη γαλότσα» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Κάστρου ο κ. Τσακμάκης, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.
Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία, όπως δήλωσαν όλες οι πλευρές, έχει σαν στόχο την κοινή αγωνιστική πορεία το επόμενο διάστημα, με φόντο την 4η Φεβρουαρίου που είναι η επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα.
Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή και οι αγρότες της Αττικής, οι οποίο έκλεισαν και για μία ώρα τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη κινητοποίηση πήραν μέρος αγρότες απο την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, το Κορωπί και την Παιανία.
ΑΘΗΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΜΠΛΟΚΟ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ -  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου