Τώρα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetes Care δείχνει ότι οι πατάτες παίζουν ρόλο και στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2.
Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών, επτά ή και περισσότερες μερίδες την εβδομάδα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 33%, σε σύγκριση με ποσότητα μικρότερη από μία μερίδα πατάτες την εβδομάδα. Δύο με τέσσερις μερίδες πατάτες την εβδομάδα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο σε ποσοστό 7%.
Φυσικά, ο τρόπος προετοιμασίας της πατάτας επηρεάζει τον τρόπο που επιδρά στον οργανισμό μας. Ο χειρότερος τρόπος να τις μαγειρέψουμε είναι βέβαια το τηγάνισμα σε σύγκριση με το ψήσιμο ή το βράσιμο και την παρασκευή πουρέ.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αντικαθιστώντας τρεις μερίδες πατάτες την εβδομάδα με προϊόντα ολικής άλεσης, όπως καστανό ρύζι ή κινόα, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 12%.
Πηγή: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου