ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ερντογάν: Είπα στον Τσίπρα ότι αν θέλετε να ανοίξει η Χάλκη κι εμείς θέλουμε τζαμί με μιναρέ στην Πλάκα

Ερντογάν: Είπα στον Τσίπρα ότι αν θέλετε να ανοίξει η Χάλκη κι εμείς θέλουμε τζαμί με μιναρέ στην Πλάκα


Μία αποκάλυψη για την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σε ομιλία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Ανδριανούπολη και επανέλαβε την «γραμμή» της Άγκυρας ότι η ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης περνάει από τον σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως όταν ο πρωθυπουργός έφερε τη συζήτηση στη Χάλκη ο ίδιος τον ρώτησε πότε θα ανοίξει το τζαμί στην Πλάκα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι θα ανοίξει το τζαμί. «Τότε τον ρώτησα γιατί δεν υπάρχει μιναρές» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, λέγοντας παράλληλα ότι ο μιναρές είναι «απαραίτητος».
«Είπα: “κοίταξε, θέλετε κάτι από εμάς. Θέλετε τη Θεολογική Σχολή (της Χάλκης)”. Είπα “ας ανοίξουμε το Φετιχέ Τζαμί (σ.σ. στην Πλάκα)”. Είπαν “θα ανοίξουμε το τζαμί”. Και ρώτησα γιατί δεν υπάρχει μιναρές; Θα μπορούσαν οι εκκλησίες να είναι χωρίς καμπαναριό; Ποιο είναι το ουσιαστικό μέρος ενός τζαμιού; Οι μιναρέδες που φτάνουν ως τον ουρανό» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα Sozcu.
«Οι θρησκευτικές μειονότητες μπορούν να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους με πολλούς τρόπους. Τους επιστρέψαμε ακόμη και την ακίνητη περιουσία τους. Αντίθετα, τα τζαμιά μας στη Δύση δέχονται βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις. Στη «Δυτική Θράκη» και στη Γερμανία» δήλωσε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο πλήθος.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου